Alegerea unei pompe de san

Cand vine vorba de hrana bebelusului majoritatea covarsitoare a medicilor este de parere ca laptele matern este cel mai bun.

 

Pompele de san au fost create pentru a face mai usoara extractia laptelui pentru pastrare la rece si pentru hranirea din biberon. Este foarte important sa fiti foarte atente atunci cand alegeti o pompa de san pentru voi.

In primul rand trebuie sa stiti ca fiecare gen de pompe a fost creat pentru o sarcina specifica si nu toate se potrivesc la orice situatie si nu toate vi se potrivesc voua!

Cele mai elementare pompe de san sunt cele manuale. Aceste pompe au fost create pentru mamicile care isi vor alapta la san bebelusul, la toate sau aproape toate mesele, si vor extrage lapte cu ajutorul pompei doar de cateva ori intr-o saptamana! Pompele manuale nu au componente electrice si folosesc o parghie pentru crearea presiunii asupra sanului prin intermediul cupei colectoare pentru extractia laptelui. In mod normal, cupa colectoare este ajustabila iar unele se pot chiar misca pentru un confort sporit. Acestea sunt simplu de operat si sunt foarte usoare. Majoritatea modelelor sunt suficient de mici pentru a incape in poseta sau in gentuta bebelusului si pot fi luate peste tot. Singurul dezavantaj al acestor pompe este ca uneori pomparea poate deveni dureroasa si chiar insuportabila. Cititi cu atentie manualul cu instructiuni inainte de cumparare.

Exista si pompe care functioneaza cu baterii. Acestea sunt putin mai comode decat cele manuale pentru ca va permit sa extrageti laptele mai repede. Majoritatea modelelor au aceleasi caracteristici ca si cele manuale, cu cupe colectoare moi si ajustabile. Aceste pompe sunt bune pentru mamicile care nu au probleme cu alaptatul dar din cauza unei cantitati de lapte mai mare decat cea necesara bebelusului la o masa, va trebui sa o foloseasca de mai multe ori intr-o saptamana pentru depozitarea excedentului.

Dintre toate, cele mai bune pompe pentru mamicile care au diverse probleme cu lactatia, care lucreaza sau care nu reusesc sa hraneasca de la san in mod exclusiv, sunt pompele electrice. Acestea folosesc alimentarea cu curent electric pentru a face extractia laptelui extrem de rapida si fara dificultate. Multe modele disponibile astazi, va dau posibilitatea sa extrageti laptele simultan din ambii sani. Totusi nu sunt 100% silentioase sau prea usoare astfel incat sa le puteti lua in poseta (Medela Lactina Select cantareste aproximativ 2,5 kg, Unimom Forte 2,0 kg, Spectra DEW-350 sub 2 Kg). Pompele electrice va ofera control asupra presiunii aplicate sanului si sunt de departe mult mai confortabile decat cele manuale sau pe baterii. Sunt extraordinare si pentru mamicile cu gemeni sau tripleti a caror hranire necesita un timp mai indelungat. De asemenea, sunt excelente pentru mamicile care aleg sa foloseasca pompa de san in mod exclusiv sau care doresc sa pastreze laptele pentru utilizarea lui ulterioara.

Alaptatul este una dintre cele mai naturale cai de a va apropia de bebelusul vostru. Pompele de san, alese cu atentie, va pot ajuta sa pastrati aceasta legatura pentru o perioada mai lunga decat v-ati gandit probabil ca o sa alaptati. Laptepentruingeri.ro sustine alaptatul pe o perioada cat mai lunga cu putinta, chiar si dupa reluarea serviciului, pentru ca… laptele matern este “The Best” !