Sfaturi pentru hranirea bebelusilor nascuti prematur

Mamele care nasc prematur, de regula simt o pierdere a controlului propriei vieti dar simt si o pierdere a rolului lor de mama. Bebelusul se afla pe mainile „strainilor” iar ea se simte prost, ca si cum ar fi exclusa „partial” din viata propriului copil.
Numeroase studii indica faptul ca furnizarea laptelui matern pentru copil ajuta mamica sa treaca peste stresul emotional provocat de experienta terapiei intensive neonatale si le ajuta sa-si „revendice” propriul copil. Furnizarea laptelui matern este o activitate care poate fi facuta doar de mama prematurului.

Prin oferirea de informatii consistente si precise despre modul in care se exprima laptele cu ajutorul unei pompe eletrice pentru sani, mamica va deveni increzatoare si in acelasi timp se va simti confortabil in legatura cu propria decizie de a furniza lapte matern copilului.

Mamicile sunt influentate puternic de sfaturile profesionistilor care ingrijesc noii nascuti si care din pacate, in multe din unitatile medicale din Romania, lasa de dorit, asa cum o declara clientele noastre. Cadrele medicale pot motiva mamicile sa alapteze doar prin furnizarea de informatii consistente si adevarate, mai ales in ceea ce priveste laptele praf. Consistenta si caracteristicile laptelui matern, cu siguranta nu este aceeasi la 3 zile de la nastere si la 3 luni, caracteristica care la laptele praf este identica.
Asadar cadrele medicale specializate ar trebui sa se concentreze pe – „de ce ?” laptele matern este important pentru prematur si „cum?” sa fie folosita o pompa de san (In multe din situatii, cadrele medicale nici nu incurajeaza folosirea pompei de san pentru stimularea lactatiei asa cum ne spun clientele noastre).
Contrar opiniei publice, specialistii din cadrul terapiei intensive neonatale nu trebuie sa fie pro-alaptat pentru a ajuta o mamica sa i se declanseze lactatia, asa cum nici alti specialisti nu trebuie sa fie pro transfuzie de sange, pentru a face aceasta operatiune pacientilor.
Incepeti expresia laptelui cu o pompa profesionala in primele 6 ore de la nastere pentru a mari nivelul de prolactina cat si pentru o cantitate mai mare de lapte extrasa.
Cu un nivel mai ridicat de prolactina, este foarte posibil ca mamica sa obtina cantitatea dorita de aproximativ 567 grame/zi din primele 7-10 zile de la pompare. Orice cantitate, cat de mica, de lapte exprimat, este in beneficiul bebelusului.
 Pompele de san Unimom Forte si Spectra DEW 350 si  Medela Lactina Select vi le putem furniza chiar noi!
Cand vizitati bebelusul la terapie intensiva, aduceti pompa impreuna cu voi, pentru a o putea folosi in imediata apropiere a acestuia.