Cum influenteaza laptele matern inteligenta copilului

Calitatea superioara a laptelui de mama este demonstrata in permanenta, comparativ cu laptele-formula. Nimic nu poate inlocui in mod absolut natura!

Alaptarea ii asigura sugarului o dezvoltare fizica si psihica armonioasa, deoarece contine toate substantele nutritive necesare dezvoltarii creierului ( acizi grasi polinesaturati si metaboliti cu lant lung ai acestora). Numeroase studii din ultimii 10-15 ani ne arata faptul ca sugarii hraniti la san au o inteligenta superioara (scoruri cognitive mai bune), acuitate vizuala mai mare si efecte benefice asupra simtului auditiv.

Legatura afectiva cu mama, creata in timpul alaptarii, este o legatura trainica si durabila care are implicatii majore asupra sanatatii psihice a copilului.

Nu uitati ca perturbarile nutritive in aceasta perioada de crestere cerebrala masiva pot aduce consecinte nefaste pentru tot restul vietii! Circumferinta craniana la nastere este de aproximativ 35 cm si creste cu 10-12 cm in primul an de viata. Pentru a mai adauga inca 10-12 cm acesteia, copilului ii mai trebuie inca 17 ani!

Pentru a va ajuta sa porniti lactatia sau pentru a o mentine, inchiriati acum o pompa profesionala UNIMOM, SPECTRA sau MEDELA de pe laptepentruingeri.ro