10 Sfaturi pentru o alăptare de succes

 

 

Spălați-vă întotdeauna mâinile înainte de a atinge sânii sau componentele pompei de sân.

1. Mențineți pentru o perioadă cât mai lungă contactul fizic mamă-nou-născut, care va crește cantitatea de lapte exprimată, va mări perioada de alăptare și vă va asigura „succesul” alăptării.

2. Masați-vă sânii înainte, în timpul și după expresia laptelui pentru a vă asigura o golire optimă a acestora.

3. Curățați sânii zilnic în timpul dușului sau băii, cu apă călduță. Dacă aveți zone tari/dureroase la nivelul sânilor, evitați să faceți dușuri fierbinți. Nu folosiți săpun pentru că usucă mamelonul și areola. Masați mamelonul/areola cu lapte matern sau lanolină pură.

4. Secretul pentru mărirea cantității de lapte exprimată este chiar golirea completă a sânilor.

5. Palpați sânii pentru a observa dacă aceștia sunt detensionați și moi la atingere nu fermi/tari, angorjați sau cu umflături dureroase. Folosiți comprese reci și pomparea laptelui des și regulat pentru eliminarea angorjării.

6. Lăsați sânii liberi, pentru a permite mameloanelor să se usuce după fiecare expresie a laptelui.

7. Folosiți pompa de sân profesională de 8 până la 12 ori în 24 de ore. Când ieșiți din spital asigurați-vă că puteți folosi în continuare aceeași pompă sau una profesională similară, pentru a vă simți confortabil și pentru a nu vă ridica nivelul de stres și durere prin folosirea unor pompe slabe, care nu sunt construite pentru perioada dificilă de cele mai multe ori, de după naștere, când trebuie să vă normați lactația. Luați legătura cu noi și o să vă oferim toate informațiile de care aveți nevoie, absolut gratuit!

8. Exprimați la început de la fiecare sân în parte pentru a observa cum reacționează fiecare la utilizarea pompei. Ulterior puteți încerca să exprimați de la ambii sâni simultan pentru 15-20 minute; e posibil să vedeți doar câteva picături extrase la început; cantitatea va crește gradual, în perioada următoare.

9. Urmăriți ca sânii să se golească uniform și total. Folosirea pompei de sân electrice nu trebuie să fie dureroasă!

10. Dacă simțiți o sensibilitate crescută la nivelul mamelonului sau chiar durere verificați : dacă cupa colectoare a pompei este prea mare/mică; dacă mamelonul este corect centrat în cupa colectoare; dacă nivelul de sucție este setat corect sau este prea ridicat. Mai multă presiune nu înseamnă mai mult lapte.

laptepentruingeri.ro