4 Mituri despre Alăptare

Dacă urmează să aveți un copil, este posibil să primiți tot felul de sfaturi cu privire la travaliu, naștere și îngrijirea copilului postpartum. Dar probabil cele mai multe sfaturi le veți primi în legătură cu alăptarea. Toată lumea pare să aibă o părere cu privire la ea. Bărbat sau femeie. Tânăr sau bătrân. Părinte sau nu. Toată lumea este un expert și vrea să-ți spună totul despre experiența lor, sau de cea a prietenei soției / sora / prietena / verișoara etc.

Mitul # 1: Multe femei pur și simplu nu pot produce suficient lapte pentru a-și hrăni exclusiv de la sân copiii lor.

Realitate: Corpul femeii a fost făcut pentru a alăpta și specia noastră a supraviețuit pentru sute de mii de ani în acest fel. Este de fapt neobișnuit pentru o mamă de a purta o sarcină, a naște un copil, și apoi pur și simplu să nu poată să-l hrănească. Nu are niciun sens. Există unele mame care pot avea probleme cu cantitatea de lapte exprimată. De cele mai multe ori este o problemă reală. Forma și dimensiunea sânilor și a mameloanelor, lipsa de suport din partea cadrelor medicale din sistemul sanitar în primele zile după naștere și o lipsă totală de informații în unele cazuri despre cum se folosește o pompă de sân, de ce există mai multe tipuri de pompe și ce accesorii trebuie folosite, nu duc decât la apariția problemelor legate de alăptare. Dar mai grav este stresul indus și instabilitatea psihică crescută a mamei care își face procese de conștiință că nu va fi o mamă bună și că nu va fi în stare să alăpteze. Este mult mai simplu ca medic să oferi lapte praf de la început sub diferite pretexte, decât să îți pierzi timpul cu mămica care a rămas singură în salon. Oare știți cât de ușor se obișnuiește bebelușul cu binele și cum renunță la sân în favoarea biberonului unde nu trebuie să depună niciun efort?4 Mituri despre Alaptare

Mitul # 2: Dacă mama sau sora ta nu a putut alăpta, atunci cu siguranță nici tu nu vei fi capabilă să alăptezi.

Realitate: Nu știu ce s-a întâmplat cu mama sau sora unei femei, dar eu știu că mama mamei lor, și mai înainte străbunica ei, și așa mai departe … au fost capabile să alăpteze sau voi nu ați fi fost acum aici. Noi venim dintr-o linie lungă de femei, care au fost capabile de a produce suficient lapte și de a hrăni copiii lor, pentru că era singura cale. Deși capacitatea de a alăpta poate avea un factor genetic, de cele mai multe ori acest lucru nu se aplică. Motivul pentru care mama sau sora nu a fost capabilă să alăpteze se datorează unor motive care nu au fost legate de probleme medicale, ci mai degrabă de dezinformare sau ipoteze cu privire la capacitatea corpurilor lor de a produce suficient lapte.

Mitul # 3: Trebuie să urmezi o dietă și un stil de viață perfect pentru a produce lapte bun și suficient.

Realitate: Este pur și simplu neadevărat. Dacă a avea o dietă perfectă, suficientă odihnă, nu prea mult stres, etc. ar fi fost factori majori în capacitatea organismului de a hrăni copilul tău, atunci specia noastră ar fi murit cu mult timp în urmă. De-a lungul istoriei, oamenii au trăit prin unele dintre cele mai dificile situații și totuși au fost capabili să se hrănească. Deși sănătatea noastră face alăptarea mai ușoară, ea nu este critică în a face lapte „de calitate”. O dietă echilibrată vă va ajuta să vă mențineți sănătoasă, dar indiferent de ceea ce se mănâncă, laptele este afectat doar în cazurile extreme.

Mitul # 4: Alăptatul la sân va schimba forma sânilor tăi.

Realitate: Cauza nu este alăptatul în sine. Există alți factori care pot influența schimbarea aspectului sânilor, mai mult decât alăptarea și aceștia sunt: Indicele de masă corporală IMC, vârsta, istoricul de fumat, dimensiuni crescute ale sânilor pre-sarcină și numărul de sarcini purtate.

laptepentruingeri.ro